Inbraakwerend glas

Het HR glas is beter inbraakwerend dan enkelglas of gewoon dubbelglas. Maar voor een betere beveiliging kan worden gekozen voor inbraakwerend glas. Vooral bij donkere en/of afgelegen plekken van het huis wordt inbraakwerend glas geadviseerd.

Inbraakwerend glas heeft een extra folie of een dubbele folie die in het glas verwerkt is.

Deze folies zitten in het glas versmolten waardoor het moeilijker wordt voor een inbreker om in te breken. Er wordt doorzichtig folie gebruikt waardoor er wel gewoon door heen gekekenkanworden. Hoe dikker het glas en hoe meer folies er gebruikt worden, hoe beter inbraakwerend het glas is.

Inbraakwerend glas moet voldoen aan het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en wordt ook wel het sterrenmerk genoemd. Als het glas aan de eisen voldoet krijgt het één of meerdere sterren toegekend.

Het aantal sterren staat voor het volgende:

–       Één SKG ster: standaard inbraakwerend.

–       Twee SKG sterren: zwaar inbraakwerend.

–       Drie SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend.

Inbraakwerend glaskanook worden gecombineerd met HR glas. De buitenruitkanbijvoorbeeld als inbraakwerend glas worden uitgevoerd, de binnenruit als isolatieglas met het metaal laagje. Vervolgenskande spouwruimte met droge lucht of een edelgas worden opgevuld.

Ook graag met een gerust hart naar bed? Kies dan voor inbraakwerend glas. Of nog beter, combineer het inbraakwerend glas met HR glas, voor een beter milieu.