HR glas U-waarde

Dubbelglas isoleert veel beter dan enkelglas. De mate waarin een glassoort isoleert wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde is de hoeveelheid warmte die per vierkante meter en per graad Kelvin door een materiaal heen gaat. De U-waarde geeft dus aan hoeveel warmte er door het glaskanontsnappen. De U-waarde van enkelglas is 5,8 (W/m²K) terwijl die van gewoon dubbelglas 2,8 (W/m²K) is. De HR glas U-waarde is 1,6 (W/m²K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie dus is.

De HR glas U-waarde hangt af van welk soort metaal laagje er word gebruikt en of de spouwruimte word opgevuld met droge lucht of een edelgas. Maar ook de breedte van de spouw speelt mee, zie hier onder.

De HR glas U-waarde is dus 1,6 (W/m²K) bij een spouwbreedte van twaalf millimeter.

De HR+ glas U-waarde is 1,4 (W/m²K) bij een spouwbreedte van vijftien millimeter.

De HR++ glas U-waarde is 1,1 (W/m²K) bij een spouwbreedte van vijftien millimeter.

Dit betekend dus dat HR++ glas vijf keer beter isoleert dan enkelglas en bijna drie keer beter isoleert dan gewoon dubbelglas. Dit bewijst maar weer eens waarom HR glas zoveel beter is dan gewoon dubbelglas. Betere isolatie met als gevolg minder stoken dus een lagere energierekening. En u helpt mee aan een beter milieu. Wat wilt u nog meer?